Тема: „България - накъде? Социална политика, здравеопазване, образование, съдебна система, икономика, земеделие, култура и медии“.: Диспут по БНР „Хоризонт“ с участието на Станимир Цоцов

Каллендар

юли 2021
П В С Ч П С Н
« юни   авг. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

На 02.07.2021г. се излъчи диспут по БНР „Хоризонт“ с водещ Силвия Великова, според жребия на ЦИК и споразумението, подписано от БНР и политическите партии. Участник бе Станимир Цоцов, втори в листите в 24 МИР София на КП „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

Темата на диспута беше: „България – накъде? Социална политика, здравеопазване, образование, съдебна система, икономика, земеделие, култура и медии“.

Дискусията започна и г-н Цоцов изтъкна предимствата на Движение „Заедно за промяна“. Той обясни, че то има ясна икономическа програма как България да икономизира своята външна политика и това да е в полза на народа и техните интереси. България се нуждае от ускоряване на развитието – 5-7%. Необходимо е също така, по думите на г-н Цоцов, да се вземат нужните строги мерки в законодателството. Законите да се приемат в Народното събрание с оглед проблема с постоянните промени на един и същ закон и то през няколко месеца като даде пример с Кодекса за социално осигуряване. Законодателният стабилитет и предвидимост на средата са важен фактор за всеки чуждестранен инвеститор,който има дългосрочни намерения за развиване на дейност в България. Г-н Цоцов в детайли анализира и регламентациите на концесиите.Ролята на държавата трябва да се промени като икономически активен субект и превръщане на публично-частното право в основен инструмент за ускоряване на растежа.

Засегна се и въпросът с еврото. Според г-н Цоцов, щом сме в Европейския съюз, ние трябва да приемем тази валута и това ще облекчи икономиката. На финал г-н Станимир Цоцов заяви: „Икономическата сфера ще се укрепи ако се полагат съответните механизми за привличане на чужди инвестиции!“

Целият диспут можете да проследите на този линк:

https://fb.watch/6uRr9ZnbI5/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*