Бойко Борисов печели изборите, но вероятно губи властта

Каллендар

април 2021
П В С Ч П С Н
« мар.   май »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Първите гости в  последното предаването бяха двама софийски преподаватели: доц. Мария Пиргова и доц. Стойчо Стойчев. Те анализираха различните сценарии, които е възможно да се случат след изборите за България. Един от сценариите е: както е по конституция, най-много депутати има ГЕРБ и СДС,а президентът е скептичен към тази коалиция, но въпреки това, премиерът Бойко Борисов, предлага мир. Възможно ли е да се случи, какво ще кажат другите партии, дали за в бъдеще ще променят своето мнение.

Във втората част на предаването беше поканен председателят на партия “Мир” г-н Симеон Славчев. Заедно с водещия, професор Александър Томов, коментираха кои партии искат касиране на изборите и причината поради това са масовите сигнали за нарушения и подправяне на протоколи. Симеон Славчев желае да сезира по определен ред от конституцията Конституционният съд и да се касират тези избори. Той обясни с каква цел прави това и мотивите му .

В последната част на предаването, водещият направи коментар относно дългоочакваното изявление на Бойко Борисов в края на изборите.  ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в парламента, но няма да има мнозинство. Това показаха прогнозните данни на основните социологически агенции за резултатите от изборите за парламент на 4 април. Това се потвърждава и от междинните данни от преброяването, публикувани от Централната избирателна комисия (ЦИК). В парламента ще влязат шест или седем партии и коалиции.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*