Ще имаме ли нолмални избори, ще успее ли Бойко да изплаши хората с поредния локдаун ?

Каллендар

март 2021
П В С Ч П С Н
« февр.   апр. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Поредното предаване, водено от професор Александър Томов “Заедно българи” беше поканен доцента по политология в Софийски университет, Стойчо Стойчев. Той и водещия обсъдиха какво ни очаква в предстоящите избори, тъй като едни казват, че това са исторически избори на промяна, други казват, че  статуквото ще победи, трети че ще имаме най-ниската активност поради страх от пандемията. Стойчо Стойчев изказа своето мнение относно предизборната кампания- какво ни очаква, затягането на мерките, купуването на гласове и най-важния въпрос, ще гласуват ли българите на 4-ти април?

Вторият гост на предаването беше известният столичен адвокат Александър Ненков. Коментира се  заповедта на министъра на здравеопазването, която ограничи правата на гражданите. София се изпразни, някои хора твърдят, че повечето са отишли в провинцията, трети в селата, почти няма никой по улиците, в малките градчета също всичко е опустяло. Изплашени ли са хората или не? Прав ли беше министърът да вземе тези мерки в навечерието на изборите. Повечето хора смятат, че е нарушена конституцията, защото в нея, в раздела за правата на човека се  дават неограничени права на събиранията, някой трябва да отмени и да обясни защо конституцията е подменена. Александър Ненков отговаря на всички тези въпроси.

Последният гост в предаването беше професор Лъчезар Аврамов. Последната тема, която коментираха развълнува абсолютно всички, защото уж е тема, която е външнополитическа, но в действителност е една от основните в България само 10 дена преди решаващите избори на 4-ти април. Това е темата за така наречения шпионски скандал. Търси се международна дискусия по въпроса, търси се подкрепа на България отвън срещу руската заплаха. В крайна сметка се разбра, че хора на висши длъжности в Министерството на отбраната и в парламента се е изнасяло поверителна, строго секретна информация. Упорито властта се стреми да отклони дебата от съществените въпроси: защо изостанахме, защо сме бедни, защо сме корумпирани, защо нашата държава е обявена официално за най-корумпираната и бедна, защо изостанахме от всички съседи, защо загубихме своята енергийна самостоятелност…

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*