Конгресът в САЩ с поредна съсипваща критика за България! Представяме кандидатите на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

Каллендар

март 2021
П В С Ч П С Н
« февр.   апр. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

На 15ти март 2021г. се проведе поредния брой на едно от най-професионални и експертни телевизионни предавания в българския ефир, а именно „Заедно, българи!“

Първият гост в предаването, водено от проф. Александър Томов, беше  известният дипломат и бивш посланик на България в САЩ – Елена Поптодорова. Тя е била най-дълго време български посланик в Съединените щати, специалист по американски въпроси и въобще въпросите на външната политика. Основната тема на разговора бе как двама американски сенатори и то високопоставени сенатори излязоха с една обща декларация във връзка с България и тази декларация бе доста критична. Тя беше публикувана на страниците на американското посолство, на страниците на сената и очаквано, това беше силно пренебрегнато от българските медии, беше пренебрегнато от самото правителство. Елена Поптодорова изказа своето мнение как разбира всичко това и дали това е свързано с принципни въпроси на българо-американско равнище.

Вторият гост на предаването беше Любен Колев, той има две висши образования, завършил е Симеоново и след това право в Пловдивския университет, 25 години е работил в органите на Министерството на вътрешните работи-системата на МВР, след това е станал адвокат, също така е водач на кандидатската листа  на  коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ в Пазарджик. Основното нещо, с което иска да ни запознае е неговото послание и неговата инициатива, която поема. Районът около Пазарджик и самия Пазарджик е икономически слаб район, има доста население, което не е с особено високо интелектуално ниво, но въпреки това хората са работливи и искат промяна и основната промяна, която виждат е Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“!

Последният гост беше водача на листите във Велико Търново и Враца на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ –  г-жа Малина Томова. Тя е известен експерт в областта на образованието, говорител на Коалицията в сектор „образование“, с над 25 години трудов стаж в тази сфера, преподавател в американския колеж в София. Беше поканена, за да коментира какво е състоянието на нашето образование и дали то отговаря на големите критерии, които поставя новата технологична революция. Тя ясно заяви, че образованието е една от най-проблемните области в момента и за съжаление винаги  е била една от най-проблемните, тъй като проблемите свързани с Ковид показаха наяве много затруднения свързани със съвременното ниво на образованието. Оказва се, че много малки училища не разполагат с ресурси за дигитализация, че децата нямат определени умения, с които да се справят с онлайн обучението и това създава големи проблеми не само с усвояването на материала, но създава  и чисто социални и психологически проблеми.

Пълен запис на предаването може да гледате тук:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10461

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10462

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10463

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*