Национална конференция на Движение ЗАЕДНО за промяна

Каллендар

септември 2020
П В С Ч П С Н
« авг.   окт. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

На 20ти септември в гр. София се проведе Националната конференция на Движение ЗАЕДНО за промяна. Присъстваха над 250 делегати от над 140 общини. Конференцията бе открита от популярната актриса Гергана Стоянова и от най-младия делегат на конференцията – 20 годишната Камелия Бранкова.

Първото изказване бе на Димитър Митев, д-р по политология и главен секретар на партия Българска Социалдемокрация – Евролевица. Митев говори за нуждата от отхвърляне на „новото нормално“, което ГЕРБ и техните подлоги ни налагат – първи във всички негативни европейски класации и последни във всички позитивни класации, по-ниски минимални пенсии от Босна и Херцеговина, катастрофа в спорта и културата, недостъпно здравеопазване, унищожаване на българския малък и среден бизнес за сметка на процъфтяване на фирми за бързи кредити и охранителни такива, производството и консумацията на зеленчуци, плодове, риба  в България е между 3 и 5 пъти по-ниско от това през 1988г., парламентът се е превърнал в безмълвна машина за автоматично подпечатване на разпорежданията на управляващите държавата – Пеевски и Борисов. Мутрата Борисов казва, че ако властта подаде оставка нямало алтернатива – ние казваме – не, г-да мутри, има алтернатива и това е Новата икономическа доктрина на Движение ЗАЕДНО за промяна – разработена от групата професори макроикономисти част от Движението.

Следващите изказващи се бяха проф. Лъчезар Аврамов, проф. Динко Динков, проф. Ганчо Ганчев, проф. Александър Томов, които говориха за катастрофалното положение на българската наука, външна политика, икономика, а проф. Александър Томов представи в детайли Новата икономическа доктрина и представи графика за отрицателния за тази година и в последствие забавен икономически растеж при сегашното управление и далеч по-ускорените темпове при прилагането на Новата икономическа доктрина. Комбинацията от държавни инвестиции в сектори на производство с висока добавена стойност, а не износ на суровини,  увеличаване на преките чуждестранни инвестиции до няколко милиарда лева, а не сегашното жалко ниво от няколко стотин милиона – това са част от основните стъпки към ускорения икономически растеж.

Г-н Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация говори за слабата битова газифицираност в България, необходимостта от увеличаването й предвид екологични и икономически съображения.

Изказва се и областния координатор на Движение ЗАЕДНО за промяна в област Велико Търново Йордан Яков, който в емоционална реч говори за липсата на бъдеще за младите при настоящото управление поради стандарта на живот в България, който е съпоставим като този с изостаналите държави в Африка.

Фундаментални изказвания направиха и Тони Баждаров – радетел за базовия доход, д-р Радослав Радославов – зам. председател на БСД – Евролевица, инж. Николай Минков и др.

В края на конференцията бяха приети:

–          Политическо решение;

–          Призив към всички протестиращи;

–          Състав на Национален координационен съвет;

–          Стратегия съдържаща: Радикалната политическа промяна и изграждането на широка гражданска коалиция; Нова икономическа доктрина; За единението на българската нация и за спирането на демографската катастрофа.

След края на конференцията част от делегатите взеха участие в митинг-шествие, солидарно с вече двумесечните анти-правителствени протести, което блокира за кратко бул. Черни връх в гр. София. Митингът бе с искания за оставка на Борисов, Гешев и бе прокламирана алтернативата, която професорския екип на Движение ЗАЕДНО за промяна предлага.

Протестът бе съгласуван с МВР и присъстващите служители на реда приветстваха нашите искания и благодариха за добре организираното и културно проведено мероприятие.

С пожелания Коалиция  на знанието да дойде на власт един ден делегатите и гостите се разделиха до нови срещи!

ПРОГРАМА ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО И НОВА ИКОНОМИЧЕСКА ДОКТРИНА

Национален координационен съвет гласуван на 20.09.2020

Политическо решение

Призив

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*