Проф. Александър Томов в предаването “Делници” с Николай Колев, 08.07.2021г.

Каллендар

юли 2021
П В С Ч П С Н
« юни   авг. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

На 08.07.2021г. се излъчи поредния брой на предаването „Делници“ с водещ Николай Колев по ТВ Евроком. Гост при него беше проф. Александър Томов, лидер и кандидат от КП Движение „ЗАЕДНО за промяна“, водач на листите в 23 МИР София и Пловдив.

След дългогодишен опит в областта на политиката, проф. Томов сподели причините да бъде в опозиция на управлението на ГЕРБ, като акцентира върху корупция, кражби и превръщането на „властта в пари и парите във власт“. Какви са схемите на Борисов и как се присвояваха държавните пари през всички тези години?

По отношение на служебния кабинет, професорът направи положителен анализ, посочвайки работата на служебното правителство за усилена и устойчива. Увеличаването на производството ще засили доходите на българите, сподели проф. Томов, а на въпроса „Как ще стане това?“, той представи Новата програма, изработена от професори и специалисти, която е заложена в ядрото на Движение „ЗАЕДНО за промяна“.  В икономическата програма на Движението са заложени 14 стратегически национални проекта, засягащи всички сектори. Интелектът на Движението е изключително висок, в него участват образовани и опитни хора с висока подготовка. Липсата на публични дебати от страна на партиите на статуквото е показател за неподготвеност и неувереност, сподели също професорът.

Има ли решение за състоянието на енергетиката? Проф. Томов посочи като критична точка „Марица-Изток“, където е необходима незабавна реформация на нейните централи. Един от проектите на Движението е свързан именно с подготовката за производство на зелен водород и поетапно преминаване на Марица-Изток към съвършено нова технология за производство на енергия.

Всички обещават високи заплати и пенсии. Но какъв точно е методът? Какво ще направи Движението за да стимулира растежа им? Трябва да се започне от увеличаване на БВП и повишаване на производството. Така, в рамките на 4 години средната заплата може да стигне до 1 000 евро, а средната пенсия – 350 евро, сподели професорът.

Ще оцелее ли малка валута като лева? Как сме обвързани с еврото и какви отношения трябва да изградим с Европа за в бъдеще? На тези и още въпроси, може да чуете отговорите в цялото интервю, посочено тук: https://eurocom.bg/show/delnici/11709

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*