Диспут в студиото на БНТ в Пловдив с участието на Георги Минков

Каллендар

юли 2021
П В С Ч П С Н
« юни   авг. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

На 06.07.2021 г. се проведе диспут в студиото на БНТ в Пловдив, според жребия на ЦИК и споразумението, подписано от БНТ и политическите партии, сучастието на Георги Минков, кандидат за народен представител от листата за Стара Загора на КП „Движение заедно за промяна“.

Темите,които участниците дискутираха: „Икономическо развитие. Справяне на кризата заради пандемията. Социални мерки. Подпомагане на бизнеса и културата.Привличане на чужди инвестиции. Достъп до качествено здравеопазване и опазване на околната среда.“

Как пандемията се отрази на икономиката и какъв беше ефектът от антикризисните мерки,които бяха приети от правителството? Според Георги Минков мерките бяха взети навреме и допринесоха за овладяването на пандемичната обстановка.Наблюдава се сериозен спад на заболелите, но основния акцент на който трябвада се наблегне, според г-н Минков, е производството на ефективни медикаменти. Относно икономиката, г-н Минков сподели,че е нужна инвестиция в производствените мощности и развитие на леката промишленост, на автомобилните предприятия и в сектор земеделие. Той коментира още корупцията в България и какво е необходимо да се направи, за да се увеличат чуждите инвестиции.Георги Минков дискутира темата за културата. Той смята,че пандемията отшумява и театрите трябва да бъдат освободени от ограниченията. Нужно е да се обърне по-голямо внимание на този сектор и да бъде променено финансирането. Относно опазването на околната среда, г-н Минков заяви, че незабавно трябва да се спре поголовната сеч на горите и да се вземат мерки за залесяване. Сериозен проблем имаме и с водите – те са на изчезване и това е „голямо престъпление“. Популациите в горите са спаднали, което не е добре за природата.

Целият диспут можете да гледате тук:

https://bnt.bg/news/parlamentarni-izbori-disput-v-studioto-na-bnt-v-plovdiv-v300535-296784news.html

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*