Ще гласуват ли българите, справя ли се правителството с пандемията и какво се случи с ЦСКА

Каллендар

февруари 2021
П В С Ч П С Н
« ян.   мар. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Първият гост за днешното предаването беше доц. Татяна Буруджиева. Тя беше поканена, за да коментира дали на изборите ще се явят българите, или ще си останат в къщи, в тази сложна covid ситуация, тъй като след само пет дена започва кампанията. Доцентът-Татяна Буруджиева, беше категорична като сравни ситуацията, която се случи в Румъния, че няма да има толкова голям отлив от урните. Предполага се активност между 40 и 50% , която би била доста добра в сегашната обстановка. Тя постави и акцент върху случилите се протести и как през 2012-та електоралната избирателна активност е била едва 42% и в случая, ако процентите са над тези 42, ще се счита за пълен успех за изборите през тази година. Друга важна тема, която се коментира, е дали ваксинацията и страха около вируса е с причина, и то причина хората да се страхуват да излязат и да гласуват и дали това не е цел на управляващите.

Вторият гост на предаването беше проф. Лъчезар Аврамов, който е говорител на „Движението ЗАЕДНО за промяна„ . Основната тема, която коментираха е дали толкова много направи държавата за справянето с вируса и дали тези техни действия са достатъчни, за да бъдат избрани отново на изборите. Неговото мнение  е много компетентно по тези въпроси, тъй като освен говорител на „Движение ЗАЕДНО за промяна„ също така е и директор на Научния институт и от 15 години е управител на медицински център. По тази причина той може смело да коментира, защото познава системата на здравеопазването в най-дълноките й детайли. Ясно заявява, че е против действията на правителството и още от самото начало пише няколко статии, в които казва защо неговото мнение е такова. За него действията, които предприема правителството са погрешни и контрапродуктивни, а най-голямото доказателство е това, че на всеки починал от covid-19 има по двама-трима, които са починали, но не от covid-19. Това ще рече, че за сметка на тези ограничения, прекаленото засредоточаване в областта „ковид„ , ние забравихме и оставихме болните на България да умират и тяхната бройка е около 20 хиляди души.

Последната тема, която се коментира беше за българския футбол и защо вече 20 години сме най-слабият отбор. Водещият- професор Александър Томов, беше поканил спонсора на ЦСКА, г-н Васил Младенов. Той коментира и сподели своето мнение относно всички събития, които се случиха около този футболен отбор, дали умишлено беше фалиран, кой спечели от всичко това и кои бяха причините да се стигне дотам. Защо в българския футбол има такава голяма нестабилност на собственици, на инвеститори и на всичко останало, което се отразява на Националния отбор, тъй като това е един от водещите клубове в страната. И трябва ли да бъдеш приближен на властта, за да може да станеш шампион, както се  случи с Лудогорец- те станаха 11 пъти шампиони на България.

 
 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*