ЗАЕДНО за ново правителство и промените в България, които трядва да се случат

Каллендар

февруари 2021
П В С Ч П С Н
« ян.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Първите минути на предаването преминаха в изключително емоционален монолог от страна на водещия проф. Александър Томов. Той резюмира цялостната ситуация относно предстоящите избори. Неговият апел беше да се използват тези оставащи 10 дена, в които могат да се впишат още парти и един на друг да си подадем ръка, да си помогнем взаимно и ЗАЕДНО да извоюваме ново правителство. Да намалим броя на тези, които отиват пред избирателите и да консолидираме своя глас. Тези думи бяха насочени към всички и лидери и политически представители.

Първият гост на предаването беше икономическият стратег на Движение ЗАЕДНО за промяна, проф. Гарабед Минасян. Той коментира какво трябва да направи едно правителство, когато стъпи на власт след изборите, какви решения да приеме, какви промени да се случат. Трябва да се изгради една нова алтернатива за България. Коментира се какво трябва да се промени, за да има напредък в икономическо развитие в нашата страна-изцяло ново правителство и нов бюджет. 

Вторият гост в днешното предаване беше Николай Колев- босия. От скоро стана ясно, че има масово недоволство от това, че хората плащат за нещо, което не получават-ТОПЛОФИКАЦИЯ. Как може да се избегне това и защо толкова дълго време кметицата на София, Йорданка Фандъкова обещаваше, че ще вземе мерки, но все още нищо не се е променило. И поради тази причина беше поканен точно този човек, тъй като в  сайтовете предизвика интерес идеята му за така наречените индивидуални договори на Топлофикация. Идеята на тази промяна, която той предлага е, да се застави топлофикация и собствениците в случая в София, собственик е общината и да подпишат индивидуални договори. За да не е нужно хората, които не използват Топлофикация, да плащат за нея Не е редно хората да  нямат контрол върху това, което плащат.

Последният гост в  предаването Заедно Българи беше адв. Пламен Маринов. Той изрази своето мнение за това в какво състояние се намира Българската съдебна система. България има доста стабилна система, но проблемът идва от най-висшите слоеве, тъй като всички се подчиняват на няколко души, ако те бъдат корумпирани, нищо хубаво не може да се случи. Целта беше да се каже и да се помогне на хората, да разберат, че им трябва промяна и тя да бъде радикална и тази промяна да не бъде само на думи, както е в последните няколко години, а да има действия. Трябва съдът да не тълкува закона, а законът да бъде единен и да няма противоречива съдебна практика, както в момента става.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*