Изграждане на Нова България или ново правителство на Статуквото

Каллендар

февруари 2021
П В С Ч П С Н
« ян.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Съставът на новото издание на Коалиция „БСП за България” вече е утвърден. По своята политическа същност тази коалиция е структурирана по–добре познатата ни формула „БСП +”.

Без да игнорирам електоралните възможности на досегашните коалиционни партньори на Социалистическата партия, които са повече от скромни новата, стара коалиция не отговаря на съдбоносните предизвикателства, стоящи пред България.

БСП може да постигне изборните си резултати и напълно самостоятелно без да се налага да възлага особени очаквания на партньорите си от собствената си квази коалиция.

БСП, като основна опозиционна сила отново заложи на догматичната си тяснопартийна стратегия вместо да се  превърне в основа на общонародното движение за свалянето на едноличния авторитарен режим.

Реформирането на БСП и нейното еднолично доминиране вляво беше предпочетено пред широкото и коалиционно отваряне и сплотяване на разнородната опозиция „АНТИГЕРБ”, като гарант на бъдещето на България.

Силата на Борисов е в разединената и разнебитена опозиция, която е обособена в 4-5 предизборни образувания, които ожесточено съперничат помежду си.

Възможността да бъде проигран историческият шанс за изграждане на Нова България с всеки изминал ден става все по-голяма и по-голяма.

Ще бъдат ли отново измамени надеждите на българите, участвали в продължилите повече от 6 месеца протести?

Ще има или ново добре маскирано правителство на Статуквото , което да запази властта на задкулисието?

Или ще се случи дългоочакваното чудо в резултат на следизборните политически маневри!?

За съжаление чудеса се случват само в приказките , а не в реалния живот на измъчена България.

 

 

08.02.2021 г.                                 Радослав Радославов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*