За втори мандат на президента Румен Радев

Каллендар

февруари 2021
П В С Ч П С Н
« ян.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

До българските медии

До всички парламентарни и извънпарламентарни

опозиционни сили

 

 

Уважаеми дами и господа,

Движение ,, ЗАЕДНО за промяна“ предлага на всички парламентарни и извънпарламентарни опозиционни сили да заявят ясно подкрепата си за президента Румен Радев. Ние призоваваме всички да се включат в  подписка за издигане на неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Президентът открито и смело застана миналата година на страна на протестите. Той не раздели нацията, както го обвиняват неговите критици, а напротив-  стана знаме и обединяваща сила на всички, които са недоволни от корупцията, ниските доходи и слабото управление на страната.

В този смисъл Румен Радев стана естествен лидер на промяната, за която жадува по- голяма част от българския народ. Тази му роля не може да бъде подмината и сега, в навечерието на парламентарните избори. Президентът е ограничен от Конституцията да участва пряко в парламентарните избори, но никой не може да отрече правото на участниците и симпатизантите на протеста, да намерят общото си бъдеще, чрез подкрепата за неговата кандидатура за втори мандат. Президентът не ни е молил, нито внушава да започнем подписка в негова подкрепа. Главната причина за нашето действие е стремежът към единство на всички, които искат промяна.

Протестите от 2020 г. бяха подкрепени от 70 на сто от българския народ. Ние нямаме право да подценим тази подкрепа. Знаем,че в протестите участваха  хора с различна идейна ориентация,  които ще да се явят на парламентарните избори чрез няколко блока. Но това не отменя задачата, за да се постигне  в максимално възможна предизборна и следизборна консолидация на всички, които се борят за промяна на модела на властта.

Президентът Радев е логичното обединяващо звено между всички нас. Противопоставете се на ежедневните нападки срещу държавния глава от страна на управляващите.  Подкрепете нашата инициатива! Тази подкрепа е ясен разграничителен знак между привържениците на статуквото и  тези, които искат промяна.

4 април е съдбоносен ден за България. Победата на четвърти април, ще предопредели и решението на народа за президентските избори. Подкрепата днес за президента Радев ще направи промяната на 4 април много по- категорична

 

проф.Александър Томов

проф. Гена Велковска

проф. Лъчезар Аврамов

проф. Динко Динков

проф. Иван Станков

проф. Трендафил Митев

проф. Гарабед Минасян

проф. Ганчо Ганчев

Васил Младенов

Димитър Митев

Николай Къркеланов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*