Движение “Заедно за промяна” започва подписка за втори мандат на президента Радев

Каллендар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« дек.   февр. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

движение заедно промяна започва подписка втори мандат президента радев

 

 

Целта – да се обединят силите на всички хора, които искат промяна!

Според председателя на формацията Александър Томов с подкрепата си за протеста през лятото, президентът Румен Радев се е превърнал в естествен лидер на промяната.

Подчертават, че очевидно организацията споделя високата оценка на милиони български граждани за работата и дейността на президентската институция.

Лидерът на формацията Александър Томов обясни: 

„Нашата инициатива ние ще реализираме до края на март като първи етап и ще докладваме пред обществеността за тази подписка. Целта е ясна. Ние търсим обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна.

Ние търсим това единение и се надяваме, че основен гарант затова са хората в страната, които искат промяна, на тях трябва да се даде шанс не да се делят между пет, шест блока, между егото на различните лидери, а да намерят обединителна политическа гледна точка, в този смисъл президентът Радев, президента и в случая в момента се явява обективно такава“.

Единението се получи по време на протестите миналата година – президентът Радев застана категорично страната на тези, които искат промяна, посочи още Томов. В отговор на въпрос Александър Томов коментира, че от всички президенти на България двама са заемали категорична позиция, когато се е налагала промяна – д-р Желю Желев и Румен Радев .

От “Заедно за промяна” заявяват също, че подкрепата на инициативата им е ясен разграничителен знак между привържениците на статуквото и тези, които искат промяна.

Документът е подписан от ръководството на Движение “Заедно за промяна” – проф. Александър Томов, проф. Гена Велковска, проф. Лъчезар Аврамов, проф. Динко Динков, проф. Иван Станков, проф. Трендафил Митев, проф. Гарабед Минасян, проф. Ганчо Ганчев, Васил Младенов, Димитър Митев, Николай Къркеланов, както и от други 60 представители на движението.

Тръгна подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат

Александър Томов беше категоричен, че не са искали разрешение от президента Радев за подписката, нито са търсили неговото мнение. Тя е изключително тяхна инициатива.

На въпрос Томов смята, че ако подписката им успее, ДПС няма да може да играе решаваща роля в изборите за президент.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*