ЦСКА, КРЕМИКОВЦИ, ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА ВЛАСТТА И ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА

Каллендар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« дек.   февр. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В първите дни на новата години се проведе поредния брой на предаването „Заедно, българи!“

 

В първата част с проф. Александър Томов разговаря известния адвокат и защитник на граждански права – Мария Колева. Тя говори за необходимата реформа при избора на членове на ВСС, за порочни практики от съдебната ни система и други проблеми. Г-жа Колева е председател на най-новата политическа партия „ПРАВОТО“, която се присъединява към каузата на „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

Втори гост бе разследващият журналист Димитър Стоянов. Той говори за разследванията на неговия екип от сайта „Биволь“, които бяха в основата на приетата през месец октомври 2020г. резолюция на Европейския парламент. Стоянов говори за явни злоупотреби по разпределение на помощи от Министерството на туризма на туроператори във връзка със ситуацията с Ковид-19. Той цитира публични данни, че някои от туроператорите са получили „помощи“ от държавата под 100 лв., което представлява подигравка и унижение. Малцина приближени на властта пък са получили от своя страна около 400 000 лева. Според Стоянов никога Министерството на туризма на Република България не е управлявано от толкова неграмотен човек като Мариана Николова. Разследващият журналист сподели, че и преди масовите протести срещу мутрите през 2020г. не е бил убеден в силата и будността на гражданското общество в  България, но сега след близо половин година ежедневни протести срещу мутрите вече е сигурен, че позитивната промяна в страната е възможна.

Във втората част на предаването лидерът на БСД – Евролевица – част от Движение ЗАЕДНО за промяна проф. Александър Томов говори за казусите – ЦСКА и „Кремиковци“, като в случая с ЦСКА той бе последния президент извел отбора до титлата, а при металургичния комбинат Томов доведе фамилията Миттал, която инвестира огромни средства и осигури международни пазари за продукцията. Жалките опити на мутрите, Сергей Станишев и Петър Димитров тези факти да се изопачат няма как да минат. Несправедливостта в случая е, че на виновните за това да бъде унищожен най-големия металургичен комбинат на Балканите не им бе потърсена наказателна отговорност.

 

За Томов темите ЦСКА и  МК „Кремиковци“ са повод за гордост, а който има и иска да каже друго е добре дошъл винаги на дебат!

Проф. Томов коментира и новогодишната реч на Президента Румен Радев като я определи като смела, точна, адекватна!

Проф. Томов завърши предаването като изложи данни за дела от БВП, който правителството на мутрата и неграмотните му лизачи дават като помощ на бизнеса. Не говорим за сравнение с развитите държави, но според доклад на Международния валутен фонд България е отделила за помощ на засегнатите стопански субекти, физически лица и здравна система като дял от БВП над три пъти по-малко от Латвия и Словения, над два пъти по-малко от Полша, Сърбия, Гърция и дори африканската пустинна държава Чад. Отново сме на дъното – докога ще търпим това състояние е въпрос в нашите ръце!

Цялото предаване може да гледате на следния линк:

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9849

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9850

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*