Да накараме младите да останат в България!

Каллендар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« дек.   февр. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

На 22ри декември се излъчи предпаразничното издание на предването „Заедно, българи!“.  В първата част на предаването участва отец Дионисий – духовният вдъхновител и един от водачите на продължаващите и до днешен ден протести в гр. София с искане за оставка на мутрите и неграмотните във властта. Освен за справедливите искания на гражданите – Дионисий говори за естеството на Коледния празник, за традициите, които той повелява и съдържа.

Във втората част на предаването водещият на предаването – проф. Александър Томов бе поканил студентките  първи курс по политология Вилислава Добринова и Дарина Велкова. Те обясниха, че биха искали да живеят, работят и създадат семейства в България, но мутренското управление, най-ниските доходи и пенсии, катастрофалната инфраструктура и неработещите институции в момента ги карат да мислят за миграция. Те участват активно в анти-правителствените протести и се надяват на предстоящите парламентарни избори на мястото на мутрите да седнат грамотни и знаещи хора. Те заявиха съгласие да станат част от кандидатските листи на Движение ЗАЕДНО за промяна и лично да поемат отговорността за промяната. Младите политоложки са впечатлени от програмата за ускорено икономическо развитие на Движение ЗАЕДНО за промяна, а в допълнение имат свои идеи и виждания в сферата на младежките политики – младежко овластяване, по-активно гражданско участие, както и сериозни реформи в начина на функциониране на студентските съвети във висшите учебни училища – не като казионни и полу-формални организации, а да се превърнат в  истински изразители на настроенията и идеите на студентите пред университетските ръководства, държавните институции и гражданите.

С пожелания за здраве, успехи и позитивна промяна в управлението на страната, проф. Томов си взе довиждане с аудиторията на предаването.

Цялото предаване може да гледате тук:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9772

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9773

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*