Настоящето и бъдещето на България

Каллендар

декември 2020
П В С Ч П С Н
« ное.   ян. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

В едно от последните си изявления президентът Румен Радев обяви, че ще насрочи парламентарните избори на 28 март 2021г.

И като започна една канонада от ожесточени нападки, риторични въпроси и войнстващи заклинания.

Кризата с Ковид 19 мощно набира скорост и зашеметява със стотиците мъртви на ден уплашеното българско общество.

Здравната ни система, прогнила от корупция и скандали катастрофира с ужасяващите сцени на умиращите болни на стълбите пред болниците и безпомощността на здравните екипи на спешна помощ.

Некадърното държавно управление е в хаос и паника, търсейки оправдание в обвиненията за безотговорност на обикновените хора.

Страхът, че провалът на здравната система ще доведе до унищожителен избирателен вот от страна на населението не дава мира на управляващите.

Управлението на ГЕРБ, олицетворявано от Бойко Борисов е към своя край, оцеляло по чудо след 5-месечните непрекъснати граждански протести срещу него.

Политическият проект ГЕРБ е тотално изчерпан и дискредитиран във вътрешен и международен план.

Обществената необходимост от смяна на политическия модел на прехода чрез нов политически проект е повече от очевидна.

Политическата класа в рамките на парламентарната и извънпарламентарната опозиция обаче е напълно неадекватна и безотговорна, за да даде необходимия политически отговор на гореспоменатата обществена необходимост.

От появата на жизнеспособна политическа алтернатива зависи самото съществувание на държавата и нацията.

Изборната машина на мутрите и олигархията може да бъде победена единствено и само от единна, обединена политическа алтернатива с ясна и конкретна политическа програма.

Изборите през 2021г. са съдбоносни по своя характер , защото те ще дадат отговор дали настоящата антинародна власт ще бъде свалена по демократичен начин или гниенето на България ще продължи и ще стане напълно необратимо.

Изборите могат да бъдат спечелени от новата властова алтернатива чрез масово участие на избирателите  и максимален контрол върху изборния процес.

Макар и пропорционални по своя характер парламентарните избори трябва да протекат под формата на мажоритарен вот с две ясни и категорични алтернативи:

„За мутрите и олигархията” или „За нова демократична и социална България”.

При този жесток политически сблъсък няма място за средно положение. Няма място за въздържали се и негласуващи!

В стратегически план от изхода на парламентарните избори в много голяма степен зависи резултата и на предстоящите президентски избори в края на следващата година.

Днешното разделение на АнтиГЕРБ  опозицията е недалновидно, безотговорно и конформистко, даващо политически въздух,  електорално пространство, управленски комфорт и плахи надежди за бъдеще на настоящето управление.

Бакалските сметки за сепаратистки съглашения с ГЕРБ в името на теснопартийни и групови интереси на някои от политическите субекти в опозиционното политическо пространство са изключително опасни и демобилизират огромната част от критично мислещите български избиратели.

Времето до изборите през март или през май 2021г. е изключително малко , за да се пилее в името на безперспективни политически проекти и „добруването” на този или онзи егоцентричен политически лидер!

Необходимо е на всяка цена до края на м.януари 2021 г. да бъде сглобен единен , хетерогенен политически субект с политическа програма от няколко основни точки, както следва:

1.Сваляне на ГЕРБ от политическата власт;

2.Приемане на спасителна програма от неотложни мерки за овладяване на кризата от Ковид 19 и полагане основите на нова здравна политика;

3.Нова социално-икономическа политика и финансова стабилизация в интерес на мнозинството от българския народ;

4.Провеждане на радикални реформи в политическата и съдебната система, публичната администрация, административно-териториалното устройство на страната и др.

Настоящето и бъдещето на България и българския народ са поставени на карта и няма място за оправдания и отстъпления.

 

 

10.12.2020 г.                                            д-р  Радослав Радославов /зам. председател на ПП БСД – Евролевица/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*