Ветото над Македония – предателство към българския национален въпрос. 28ми март 2021г. – време е знанието да измести мутрите и неграмотните. С какви пари разполагат българските домакинства за посрещане на празниците?

Каллендар

декември 2020
П В С Ч П С Н
« ное.   ян. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

На 8ми декември 2020г. се проведе поредния брой на предаването „Заедно, българи“ по единствената свободна медия в българския ефир – ТВ Евроком  с водещ – лидера на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица – част от Движение ЗАЕДНО за промяна  – проф. Александър Томов.

Първи събеседник по особено чувствителната тема за наложеното вето върху започване на преговори и процедура за членство на Северна Македония в Европейския съюз бе проф. Динко Динков – част от професорския колектив на Движение ЗАЕДНО за промяна.

 

Проф. Динков бе особено критичен към действията на българската държава от последните месеци. Той направи историческа ретроспекция на събитията от края на 19ти и до средата на 20 век, включително двете световни войни, международните договори и спогодби касаещи българския национален въпрос. Проф. Динков заяви, че е абсурдно първата държава в света признала македонската държава през 1991г. днес да е против нейната евро-интеграция. Македония стана член на НАТО в качеството й на суверенна държава и  вероятно това ще стане и с ЕС, въпреки неадекватните действия на управляващите в България. Проф. Динков даде като добър пример външната политика на Гърция, чиито лидери много ясно са посочили точните си изисквания и претенции към Македония и в крайна сметка дългогодишните спорове между двете държави бяха бързо изяснени благодарение на мъдростта и компромисите на водещите политици в тези държави.

Действията на сегашните управляващи със спирането на пътя на Македония към ЕС противоречат на българския национален интерес във всеки аспект – исторически, геополитически, икономически, морално и т.н.

Проф. Динков завърши, че темата с Македония е поредния пример за липсата на експерти в настоящата власт или базиране на експертно мнение при вземане на важни решения.

Вторият гост бе ген. Димитър Шивиков – един от вдъхновителите и постоянен участник на вече пет месечните протести срещу мутрите. Шивиков изрази задоволство от определянето на първата възможна дата от Президента на Република България – 28ми март 2021г. за провеждане на парламентарни избори и, че това ще е датата на значителна политическа промяна в страната – от 10-годишно затъване на страната и задълбаване в дъното на Европа вследствие на корумпираност и неграмотност до влизане в парламента на нови политически сили, които да номинират експерти, знаещи хора с образование и компетенции като представители в изпълнителната власт и излизане на България от калта и достигане на нивата на стандарт на живот на  другите държави от централна Европа или поне на Румъния, която е 30% по развита от нас в момента. Ген. Шивиков изрази остри резерви към всички парламентарно представени партии в качеството им на евентуални алтернативи на мутренското управление. Време е за нови, различни лица да влязат в политиката заключи достойния българин.

В третата част на предаването проф. Александър Томов представи основните темели от програмата на Движение ЗАЕДНО за промяна за ускорено икономическо развитие на страната. Той набеляза конкретни проекти – държавни инициативи и създаване на условия за привличане и осъществяване на частни такива в различни стопански сектори на икономиката на страната. Това от своя страна би довело до икономически растеж и повишаване на доходите от труд и пенсиите на българските граждани.

Проф. Томов показа пред зрителите и таблица за разпределението на доходите на хората, която ясно показва тежкото социално разделение в страната  – на мнозинство от свръхбедни с разполагаем месечен доход до 700 лв. и малцинство от свръхбогати.

С какви разполагаеми парични средства българите ще посрещнат предстоящите празници запита проф. Томов. На горещия телефон на предаването веднага се обадиха няколко български пенсионери, които заявиха, че поради почти пълен запор на сметките им от чси-та ще посрещнат празниците с между 2 и 5 лева. Това са реалностите в България, Европейски съюз, 20 години от началото на 21 век. Затова промяна е необходима сега и веднага – Движение ЗАЕДНО за промяна!

Цялото предаване може да гледате на следните линкове:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9617

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9618

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*