Преходът ще завърши, когато изгоним мутрите от властта!

Каллендар

ноември 2020
П В С Ч П С Н
« окт.   дек. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

На 10 ти ноември 2020г. отбелязахме 31 години от началото на демократичните реформи в България. За малка част от населението това беше период на личен просперитет, за голяма част от хората години на  бедност, несгоди и бягство от родината, а за държавата – разграбване и унищожаване на огромна част от изградените от нея активи, но и все пак, някои положителни промени като членството в ЕС, установяването на нормативна база присъща на демократичните държави, установяване на определени демократични институции и т.н.

Дали българският преход към демократични институции завърши обсъдиха редица представители на протестното движение в България. Една трета или най-дълго управляват през този период настоящите мутри от партия ГЕРБ, а резултатите са видни – България е най-бедната държава с най-нещастен, най-умиращ и най-малко раждащ народ. Участниците заключиха, че с премахването на Бойко Борисов от българската политика, въведен в нея от Ахмед Доган, Симеон Сакскобургготски, Бригадир Аспарухов и др. подобни криминалният български преход вероятно ще завърши. Мутрите и техните ментори изиграха ключова роля в разграбването на българската държава и днешното ни състояние.

Но освен песимистични констатации, както на много такива ежегодни конференции, участниците в това мероприятие се обединиха около създаване на политическа алтернатива на неграмотната и крадлива сегашна власт. Говорим за алтернативна коалиция на знанието, коалиция базирана на програмно начало – коалиция ЗАЕДНО за промяна.

В конференцията участваха проф. Александър Томов, проф. Лъчезар Аврамов, д-р Радослав Радославов – зам. председател на Българска Социалдемокрация – Евролевица, Христо Дунчев от Партия на зелените, ген. Валери Григоров, Красимир Манов и Станислав Косаков – от коалиция „Ние, гражданите“, Петър Петров и Гена Велковска от Новия пенсионерски съюз, Георги Георгиев от партия БНО, отец Дионисий, Станимир Цоцов от Надзорния съвет на НОИ и редица други общественици, интелектуалци, граждански активисти.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*