Партии се обединиха за провеждане на честни избори

Каллендар

ноември 2020
П В С Ч П С Н
« окт.   дек. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

На 2ри ноември в пресклуба на БТА в гр. София се проведе пресконференция на редица политически сили извън парламентарно представените партии и други граждански организации относно обсъждане на начини за намаляване на изборните манипулации от управляващата шайка известни напоследък и като неграмотните мутри.

Бяха изразени много становища свързани с различни практики по света за предотвратяване на манипулирането на вота – като инсталиране на камери в секциите, въвеждане на машинно и електронно гласуване и др. Участниците посочиха, че основно злоупотребите се извършват на ниво секционни избирателни комисии и то конкретни такива. ПП ГЕРБ чрез техните организирани престъпни групи по места с натиск и пари по методика приета и установена от Цветан Цветанов още преди години купуват вече цели състави на секционни избирателни комисии, където по дефиниция би следвало да има представители на всички парламентарно представени партии.

Предвид големия брой избирателни секции в страната – над 12500, организациите участнички се договориха за организиране на максимален брой представители и застъпници, обучени и в единна координационна мрежа, които да са достатъчно смели и нахакани и да се справят с наглостта и подкупността на представителите в секциите на парламентарните партии и да могат да установят реален контрол върху преброяването. Ако и когато започне да се гласува в секциите с машини задачата на неграмотните и манипулиращи от ПП ГЕРБ (известна още като ГРОБ) ще стане далеч по-трудна. Докогато има човешки фактор, върху който може да се упражнява влияние и натиск – мутрите ще опорочават изборите. Надеждата, че ще има служебен кабинет, който да организира изборите намаляват, което значи, че отново цялата държавна машина ще работи за изборния резултат на партия ГЕРБ, ще пази техните купувачи на гласове в ромските махали и техните членове на СИК, които грубо фалшифицират изборни книжа.

Бяха изнесени данни как масово в ромските махали на провелите се два вида избори през 2019г. с най-висок резултат са ГЕРБ и ВМРО. Абсурдно е партия като ВМРО, която има популистка анти-циганска риторика да бъде най-високо подкрепяна именно от циганите. Но поведението на представителите на ВМРО през последните години отврати 99% от техните симпатизанти, а дори и циганите, които си продаваха гласа осъзнаха, че такива неграмотни и обезобразени от корупция (Каракачанов) хора нямат място в политиката и сега ВМРО от управляваща партия догодина ще получат не повече от 1% от гласове, като болшинството от тях ще са купени гласове.

Представители на социалдемократите и Движение ЗАЕДНО за промяна бяха младежките лидери – Николай Радев и Димитър Мутафчиев.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*