Резолюцията на Европейския парламент – обективна и засрамваща

Каллендар

октомври 2020
П В С Ч П С Н
« сеп.   ное. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

На 13ти октомври ефирът на ТВ Евроком отново стана трибуна за важна политическа дискусия между водещият на предаването „Заедно, българи!“ проф. Александър Томов и неговите гости.

Основна тема беше приетата резолюция от Европейския парламент касаеща ситуацията в България – корупция, скандали със заплахи от страна на мутрата спрямо журналисти, застрахователни компании и други, липса на интерес от страна на прокуратурата към корупционни скандали свързани с премиера и неговите приближени, многохилядните протести от последните три месеца и редица други.

Доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат, понастоящем ръководител на катедра „политология“ в Софийския университет направи обстоен анализ на приетата резолюция. Той разясни, че такъв документ не може да стигне до гласуване в зала ако не е подробно обсъден предварително, разгледан детайлно от депутати и експерти в комисия и т.н. И доц. Малинов и следващия гост – политологът Даниел Смилов ясно обясниха, че   приемането на тази резолюция ще има тежки последствия за България, такъв тип документи веднага се докладват и следят от посолства, едър бизнес и т.н. Това обяснява и 10-годишното дъно на чужденстранни инвестиции, на което се намираме в момента. Доц. Малинов говори и за неизпълнените все още ангажименти на България по присъединителния процес на България към ЕС от 2007г. до днес. Подкрепата на председателя на ЕНП – Манфред Вебер за ГЕРБ е поради абсолютно конформисткото поведение на Борисов и неговите лакеи в Европа – съгласие с всичко без оглед и замисляне дори за момент за последствията от определени действия и бездействия върху България. Но дори и призива на Вебер не промени факта, че не малко евродепутати от групата на ЕНП се въздържаха и не отхвърлиха смазващата за мутрите и неграмотните резолюция.

Даниел Смилов, който  е специалист по сравнително конституционно право атакува директно проекта за нова Конституция изготвен от лица от управляващата партия със съмнителен интелектуален потенциал.

Проф. Томов анализира и изразените гласно разсъждения от Борисов за строеж на нов блок на АЕЦ Козлодуй – идея, която би следвало да бъде широко обсъдена със специалисти, каквито в ПП ГЕРБ отсъстват. Томов припомни позицията на Борисов за АЕЦ Белене – четири пъти сменяна от единия до другия полюс.

Цялото предаване може да наблюдавате на следните линкове:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9102

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9103

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*