„Движение ЗАЕДНО за промяна“ : Издигна Лидия Гимишева за кмет на Община „Родопи“

Каллендар

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.   окт. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ издигна Лидия Гимишева за кмет на Община „Родопи“. Зад кандидатурата й застават „Воля“, Съюзът на свободните демократи, Движение България на гражданите, „Кауза Пловдив“ и граждански организации.

Лидия Гимишева е икономист по образование, семейна, с две деца, живее в Белащица и е активен участник  протестите срещу кариерите над селото. „Каузата на Лидия Гимишева „Стоп на старите, не на новите кариери“ е кауза за една по-екологична околна среда, за едни по-екологични села и по-добър живот на хората в Белащица и целия район“, каза националният лидер на ДБГ Димитър Делчев, който представи кандидатурата.

Лидия Гимишева подчерта, че битката против кариерите в Белащица е нейна кауза и защото е майка на дете с асма. „За 2-те години на протести осъзнахме, че нашият враг всъщност не е концесионерът, а българските институции“, каза Гимишева. Затова и тя е решила да се кандидатира и да продължи битката отвътре, защото един относително прост механизъм за решаване на проблема с кариерите е изработването на Общ устройствен план на Община „Родопи“, в който терените на кариерите да бъдат отредени за зеленина.

„Изисква се смяна на курса на управение на общината, като нейните приоритети трябва да бъдат земеделие, туризъм и високотехнологично производство“, каза още Лидия Гимишева.

Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ ще има и пълна листа за общински съветници.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*