Димитър Митев: Двоен стандарт е, когато БГ шофьорите в Европа спят в кабините на тировете

Каллендар

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.   юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Двоен стандарт в Европа е когато българският шофьор в Германия спи в кабината на камиона, заяви Димитър Митев, организационен секретар на гражданско движение “ЗАЕДНО” в студиото на „Референдум”, където кандидати за евродепутати на различни партии и коалиции, регистрирани за вота на 26 май, влязоха в първи предизборен дебат по БНТ.

Позициите си по темите доходи, социални неравенства, данъчна политика, сигурност, миграция, външна политика изложиха също Костадин Костадинов – ПП “Възраждане”, Димитър Карбов – КП „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ И Средна Европейска класа), Димитър Байрактаров – ПП Движение “Презареди България” и Настимир Ананиев – ПП „Волт“.

Сред свади и скандали кой дал, кой взел от присъствалите пряко или косвено във властта протече седмичната рубрика на БНТ “Референдум”.

Все пак, чуха се и разумни гласове. Като начало в своята пледоария представителят на гражданско движение “ЗАЕДНО” Димитър Митев разясни структурата и функциите на европейските институции, където ще попаднат бъдещите български евродепутати. И подчерта, че повишаването на доходите и проблемите на кохезията трябва да бъдат в основата на дейността на всеки от тях.

На въпросът как нашите граждани разпознават собствените си евродепутати, Митев посочи, че не е нужно български девойки да се оженят за чужденци, за да бъдат припознати като национални представители в ЕП.

Точно обратното, националните интереси могат да бъдат защитени в ЕП чрез стремежа да се уеднаквят стандартите на заплащане на континента, от което ще спечелят както отделните нации, така и цяла Европа, подчерта Митев.

По отношение на двойния стандарт, движение “ЗАЕДНО” смята, че проява на това явление е, когато български шофьор на тир спи в кабината си при престой в западноевропейска страна.

Дефицит на справедливост е, когато нашата правораззавателна система, в която главният прокурор е подчинен на изпълнителната власт, не може да се справи с овластени политици, разполагащи с къщи за гости, построени с европари, посочи представителят на “ЗАЕДНО”. И допълни, че корупцията в България не е само национален проблем, а заплаха за сигурността на цяла Европа.

В заключение Димитър Митев определи българската външна политика като нелепа, несъстоятелна и сбъркана и призова всички, които споделят възгледите на движение “ЗАЕДНО” да гласуват на предстоящите евроизбори с бюлетина номер 21.

https://www.bnt.bg/bg/a/prvi-predizboren-debat-30042019

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*