Доц.д.п.н. Мария Пиргова и гл. ас. д-р Цветомир Цветков: Времето е за Движение „ЗАЕДНО“

Каллендар

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.   юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Гражданско движение „ЗАЕДНО“ обяви листата си за участие в евроизборите и представи и платформата си, с която влиза в битка със статуквото, както обявиха неговите организатори. Програмата е озаглавена амбициозно: “По-силна България в обединена Европа”. Повече за целите на движението научаваме от доц.д.п.н. Мария Пиргова и гл. ас. д-р Цветомир Цветков

По какво се различава Движение  Заедно ?

            Преди всичко със създаването на икономически обосновани възможности за няколко ключови промени, които трябва да станат в България. Политическите цели, които преследва Движението:

 1. Повишаване на доходите на хората, които са вече пенсионери!
 2. Повишаване доходите на хората, които предстои да се пенсионират!
 3. Повишаване на възможностите за труд и нормални доходи на хората от 18 до 35 години.

 

Това са най-рисковите групи в нашето общество. Защо ? Защото алтернативата пред възрастните е да не могат да си позволят нормална храна и лекарства. Това означава точно най-високата смъртност, пред която сме изправени.

За младите – липсата на добре платен и уважаван труд, от който обществото има нужда, означава единствено път чужбина, заселване и създаване на семейство в чужда страна. Това означава все по-малко българи в България и нерадостна съдба на емигранти в Чужбина!

 

 1. Повишаване доходите на хората с висше и средно специално

Образование, на хората в сферата на услугите, която е вече много широка.

 1. Висока оценка на учителите, лекарите и медицинските сестри и персонал в болниците.
 2. Нови подходи за привличане на децата и възрастните  към образованието.

 

Как ще постигнем тези цели ?

Ние ще обърнем към хората от народа – към всички пострадали от капитализма и социализма, които в България нямат човешко лице.

Искаме хората да разберат, че миналото е въпрос на оценка и морал, на безценна национална памет, а нашето днес се определя от мисленето ни за бъдещето, от обединението ни на основата, че никой не е бил и не е безгрешен.

Бъдещето се гради от грамотност,образование и чувството за национална ценност. Българинът е давал и ще дава култура и ментално развитие на целия свят.Ние ще се обединим в името на мирното бъдеще на света!

 

Нашите икономически цели са реални, защото:

 1. България има все още научен и производствен потенциал.
 2. Можем да използваме държавните разходи за стимулиране на нашия  потенциал. Така ще създадем българска бизнес среда, която е близка до хората.
 3. На нас не ни трябват офшорките на олигарсите, препраните пари и печалбата от изтърканите билетчета на отчаян народ!
 4. Като първа реална икономическа  мярка предвиждаме влизането в еврозоната и премахването по този начин на негативите на валутния борд.
 5. Повишаването на доверието в българската икономическа среда е първостепенна задача. Доверието ще доведе до привличане на ефективни чужди инвестиции! Ние няма да продаваме български труд, както до сега! Чуждите инвеститори ще бъдат наши равни партньори, които възприемат България като част от ЕС, като част от тяхната собствена жизнена среда!
 6. Ние сме за промяна на данъчната система. Необходим е справедлив прогресивен данък. Той ще повиши покупателната способност на широки слоеве от населението и ще задвижи бизнеси, от които са заинтересовани българските предприемачи!
 7. Специална икономическа политика по региони.
 • Нови пристанища на река Дунав, нашите дунавски партньори са готови за това. Селскостопанска търговия по река Дунав и Черно море!
 • Механизирано и окрупнено земеделие чрез земеделски кооперации с държавно и частно участие
 • Възстановяване на туристическите възможности на Велико Търново и Пловдив – западнали и ограбени  под управлението на ГЕРБ
 • Привличане на европейски и китайски комуникационни електронни гиганти  във Видин, Берковица, Враца и целия регион. Така регионът ще има от европейско и световно значение
 1. Институционална промяна в държавното ръководство на важни министерства, в които да се включат знания чрез експерти по отделни проблеми.

 

България е субект на собствената си външна политика!

Като член на ЕС България може да заеме голям дял от химическото, био-земеделскато, вино- и лекарствено- и други производства.

 

Нашите намерения се градят върху изграждане на ефективна българска държава. Тя ще се ръководи от независими и зрели национални държавници.

Сигурността на държавата ще се гарантира от нашите партньори и от българската армия и полиция.

Нашите войници и полицаи се нуждаят от национална кауза, съвременно оборудване, достоен жизнен стандарт и самочувствие. Необходимо е ново доверие между народа и органите на сигурността.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*