Д-р Радослав Радославов: “ЗАЕДНО” да възродим култа към труда

Каллендар

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.   юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Днес е Първи май – международният ден на труда! По стечение на житейските обстоятелства той съвпада с предизборната кампания за членове на Европейския Парламент.

Трудът е онова, което отличава човека от животните. Онова нещо, което го е направило мислещо същество и господар на планетата.

Празникът е посветен на най-онеправданата човешка ценност в България, страна на безкрайния преход към нищото.

България пропадна в омагьосаната бездна на перманентната катастрофа, защото презря и отрече хората на труда.

Чалга културата на посттоталитарна, мутренска  България издигна в култ грабежа и безогледното плячкосване,  а не ежедневното добросъвестно трудово усилие за създаване на материални и културни ценности.

Днес вярата в почтения труд е архаичен спомен, срамно ретроградно увлечение и белег на социален аутизъм.

Мързелът, тунеядството и безотговорността са адмирираните ценности на страната на олигарсите, лихварите, масовото комарджийство и сладникавите турски сериали.

Лицемерието  и цинизмът са повсеместни, защото само с тях и чрез тях възходът и просперитета в разпадащата се България са напълно гарантирани.

В ръководството на монополиста на лявата идея, основен претендент за властта – БСП, която издига лозунга „Справедливост сега!”,   от години няма нито един работник, нито един обикновен земеделски стопанин. Няма я и естествената симбиоза между лява партия и синдикати. Нито пък интегритета на разноликата лява политическа общност.

Думичката „социализъм”, с едно или друго прилагателно отдавна е забравена и дебело зачертната в  програмните документи и лексикона на столетницата.

За сметка на това беловласите пенсионери, привърженици на столетницата патетично се просълзяват от лозунгите на новите партийни велможи, живеещи в луксозните си мезонети и идващи на предизборните срещи с мощните си джипове.

Червените мобифони убедително постигнаха своята победа и реализираха най-мрачните страхове на рицаря на свободното слово – великият публицист Стефан Продев.

Днес България е страна на уникален политико-икономически експеримент,  без аналог в световната история – страна без промишленост, без селско стопанство, без пазари, без армия , без младо население и вяра, че нещо добро може да се случи.

Алтернативата на днешното материално и културно опустошение на България може да бъде само във съвременното възраждане на култа към труда.

Това може да бъде извършено само от нови политически формации и хора, които със своя жизнен пример олицетворяват съзидателната роля на труда.

Само тогава може да  възстановим държавата си и да догоним страните от развития свят.

 

Автор:

Д-Р Радослав Радославов, Движение “ЗАЕДНО”

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*