КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ: Всички са равни, но ГЕРБ и БСП са по-равни

Каллендар

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.   май »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Тези дни редица участници в политическия процес и кандидати за предстоящите евроизбори публикуват своите листи и се обръщат към избирателите с апел за подкрепа. Има обаче едно нещо, което дразни всички и не позволява на хората да направят разлика между доброто и лошото. Цялата партийна пропаганда, цялата организация на изборите е свързана не с дебат, в който можеш да отличиш доброто от лошото, хубавото от нехубавото, умното от неумното, а всичко минава под общият знаменател на парите. За какво става дума? Не за заплатите и пенсиите на хората, разбира се.

Парите на най-привилегированите партии в Европа ГЕРБ и БСП, които получават годишно милиони левове и привилегиите, които идват от тези милиони левове. Защото, парадокс е, но ЦИК разрешава за едни избори да се похарчат 2 млн. лева, а въпросните партии за същата тази година получават 15 млн. Герб и 12 млн. БСП. И това е всяка година. Въпросът е къде отиват тези пари.

Отговорът е много прост. Отиват за покупка на гласове, да се купуват хора, души, съвести, да се купуват медии. Самата тази партийна субсидия, въведена от лицето Сергей Станишев и поддържана активно сега от Бойко Борисов деформира целия политически живот. Деформира го, защото когато една или две партии разполагат с такива гигантски средства в една бедна страна, това автоматично им дава преимущества, които една демократична конституция не позволява. Нашата конституция казва директно, че хората са равни, значи техният глас също трябва да е равен. Но не е.

Дори и да не харесват една или друга партия, когато има бедно население и съществуват подобни субсидии, тогава се получава олигархичен модел на политическа власт, при който устите на хората се запушват с подаяния.

Това е главното, което трябва да бъде преодоляно в България. Иначе няма демокрация. Демокрацията е изкривена – в полза на Златния телец.

Демокрация, която купува медии, души и тайна информация, която запушва усти, това не е европейска демокрация.

И тук борбата е ясна: трябва да бъде сменен самият модел. Така казва и г-жа Нинова. Но, г-жо Нинова, вие сте носител на този модел, вашата партия е създала този модел и няма как да промените нищо, докато продължавате да се ползвате от същите тези привилегии.

Всичко това важи с пълна степен за сегашните европейски избори. Но не само за тях.

Източник: SOSBG. eu

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*