Гледайте "Заедно за промяната": Защо движение „ЗАЕДНО“ издигна помирението като тема

Каллендар

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.   мар. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

На 16-ти март се проведе заседание на ръководството на Движение “Заедно” с участието на районните председатели на “Заедно” в гр. София. Беше обсъдена актуалната политическа обстановка в страната.

На следните линкове може да намерите видео от предаването “Заедно за промяната”, което, както е известно се излъчва всеки вторник от 20:00ч. по ТВ “Евроком”, като предаването излъчено на 19.02.2019г. представя обширен репортаж от проведената на 16.02.2019г. среща:

http://eurocom.bg/shows/video/zaedno-za-promianata/9469

http://eurocom.bg/shows/video/zaedno-za-promianata/9470

На 22 февруари се проведе научна конференция на тема „Национално помирение в България – шансове и перспективи“.

Eкип на предаването “Заедо за промяната” успя да проследи събитието и да проведе интервюта с някои от участниците.

Защо движение „ЗАЕДНО“ издигна помирението като тема – гледайте “Заедно за промяната” днес (26.02.2019 г.) от 20:00 ч. по телевизия “Евроком”!

1 Kоментар

  1. Свидетели сме на мода, набираща машаби, за обединяване – за нещо или срещу нещо. Поводът – много лошото нещо в държавата ни. Това нещо е системата за производство и разпределение на благата за удовлетворяване на потребностите на хората – граждани на държавата. За кратко това е социално-икономическата система, установена и функционираща сега в България. Тя е лошото, защото не осигурява удовлетворяване на жизнени потребности на значителна част от гражданите на България.
    Когато една техническа система не удовлетворява изискванията към нейното функциониране две са възможностите за подобряване: усъвършенстване или модернизация и замяна с нова. Принципно, когато става замяна, то заменящата е от същия клас по отношение на предназначението си със заменяната. Така двойката коне, теглеща плуг може да се замени с двойка волове, но и с трактор. В първия случай е осъществена модернизация, а във втория е заменена системата, защото са променени съществени нейни характеристики: източника на енергия, нейното трансформиране в работа на теглителната сила, нейното осигуряване и управление. И което е съществено – значително е увеличена производителността на труда.
    Историческият опит на човечеството показва, че развитието се дължи преди всичко на замените на системите, които не удовлетворяват потребностите с нови, вместо подобряване на съществуващите. Ако се вземе предвид този опит, то към всеки проект за промяна естествен е първият въпрос: „Модернизация или замяна на старата система с нова?“ От публичните изяви на инициативата на група радетели под предводителството на неуморния активист Александър Томов, заедненето не е насочено към замяна на системата, докато е пределно ясно, че проблемите й са в нейните съществени характеристики: цели на деловата активност и производството, схема на организация и управление „субект-обект“, принцип за определение на положението на личността в общество като участие в производството на блага и тяхното разпределение в съответствие с принципите за справедливост и др.
    При това положение положителният ефект от тази инициатива теоретически и практически е неосъществим

    проф. Лозан Стоименов

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*