Политически календар

Сегашният форум поставя началото на широкомащабната политическа дейност. В периода от юни до октомври 2018 г. ние следва да положим максимални усилия за разясняване на Програмата за ускорение във всяка българска община, във всеки район на големите български градове. Да върнем вярата на българите и смисъла на борбата за по-добър живот е свята задача. Да променим мнението за нашата страна като бедна и корумпирана е наше свещено задължение. С тези идеи следва да привлечем, колкото се може повече наши съграждани, независимо дали живеят в България или в чужбина.

През есента на 2018 г. ще започнем подписка за Национален референдум за политически реформи. Убедени сме, че българските граждани, ще подкрепят исканията ни. В началото на 2019 г. ще организираме провеждането на Национален конгрес на българското помирение и единство. Това далеч не е само нашата задача. Готови сме да приемем участието на всички обществени и политически сили готови да подпишат Доктрина за национално помирение и единство.

Най-важната задача, разбира се, е провеждането на изборите за европейски парламент през май 2019г. и за местни органи на властта през октомври 2019г. Нашата цел е тези избори да станат повратен момент в общественото и политическото развитие на държавата. Нашето движение трябва да издигне кандидати за евродепутати и особено важно кандидати за кметове и съветници във всички общини.

Разбира се, ние ще се готвим постоянно за предсрочни парламентарни избори. Ще се допитаме до народа дали това е необходимо още тази есен. Ще настояваме (ако няма друга възможност) за провеждане на избори 2 в 1 или избори едновременно за европарламент и за национален парламент през май 2019 г. В краен случай трябва да се проведат избори за парламент и местни органи на властта през октомври 2019 г.

Българският народ не може повече да чака! България има нужда от ускорение на своето развитие. България може и трябва да догони другите европейски страни! 8 години на ГЕРБ стигат, 3 управленски мандата на БСП също!

Нека нашето политическо движение бъде новата демократична алтернатива на България.